Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

Yurt Öğrenim ve Katkı kredisi Bursları

YURT, ÖĞRENİM VE KATKI KREDİSİ BAŞVURULARI

  • YURTKUR YURTLARINDA 2005-2006 ÖĞRETİM YILINDA BARINMAK,BURS,ÖĞRENİM VE KATKI KREDİSİ ALMAK İÇİN BAŞVURU ESASLARI BELİRLENDİ.
  • YURTLARA YAPILACAK BAŞVURU SÜRELERİ TESPİT EDİLMİŞ OLUP,YURDA GİRMEYE HAK KAZANAN ÖĞRENCİLERİN KAYITLARI 05-16 EYLÜL 2005 TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAKTIR.
  • YURTLAR 15 EYLÜL 2005 TARİHİNDEN İTİBAREN HİZMETE AÇILACAKTIR.

2005-2006 Öğretim döneminde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavına girerek bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık ve birinci sınıf öğrencilerinden yurtlarda barınmak, burs, öğrenim ve katkı kredisi almak isteyen öğrenciler; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından kendilerine gönderilen tercih formunun arka yüzünde yeralan yurt, burs ve kredi başvuruları ile ilgili formu kılavuzdaki açıklamalara göre dolduracaklardır.

Formda; burs, öğrenim kredisi ve katkı kredisi ile yurt istiyor musunuz bölümlerinin boş bırakılması halinde başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.
Öğrencilere Sınav Sonuç Belgesi ile birlikte asıl listeden yurda girmeye hak kazandıysa yurdun adı, yerleştirilemediyse yurt yedek sırası bildirilecektir.
Yurtlarımıza asıl listeden girmeye hak kazanan öğrencilerin kayıtları 05-16 Eylül 2005 tarihleri arasında yapılacaktır.
Yedek listeler her 5 günde bir bölge müdürlüklerinin bulunduğu ilde bölge müdürlüğünce, bölge müdürlüklerinin olmadığı diğer il/ilçelerde ise yurt müdürlüklerince ilan edilecektir.

2005-2006 öğretim yılında kurum yurtlarında barınmak, burs, öğrenim ve katkı kredisi almak isteyen;

Halen bir yükseköğretim kurumuna devam eden ara sınıfı (önlisans ve lisans) öğrencilerinin başvuruları 01 Temmuz-07 Ağustos 2005 (07 Ağustos 2005 dahil),
Yüksek lisans, doktora, ön kayıt ve özel yetenek sınavı ile yükseköğretim programlarına girecek öğrencilerin başvuruları 26 Eylül-05 Ekim 2005 (05 Ekim dahil), tarihleri arasında YURTKUR'un www.kyk.gov.tr adresindeki internet sayfasından yapılacaktır.
Kurum yurtlarında barınmakta iken yükseköğretim kurumunu süresi içerisinde bitirememiş artık yıl öğrencilerinin yurt başvuruları ise12-28 Eylül 2005 (28 Eylül 2005 dahil) tarihleri arasında 2004-2005 öğretim yılında barındıkları yurt müdürlüklerine yapılacaktır.

2005-2006 ÖĞRETİM YILI
2005-2006 ÖĞRETİM YILI BURS, ÖĞRENİM, KATKI KREDİSİ VE YURT MÜRACAATINIZI YAPMADAN ÖNCE DİKKATLE OKUMANIZ GEREKEN ÖNEMLİ UNSURLAR
BURS, ÖĞRENİM VE KATKI KREDİSİ MÜRACAATLARI İŞLEME KONULMAYACAKLAR
a) Burs, öğrenim ve katkı kredisi almakta iken tekrar müracaat edenler,
b) Başka kurum ve kuruluştan burs alanlar,(katkı kredisi hariç)
c) Burs, öğrenim veya katkı kredisi almakta iken okul değiştirenler,
d) Kuruma öğrenim ve katkı kredisi borcu olanlar,
e) Kurumca burs, öğrenim veya katkı kredisi çeşitli sebeplerle kesilmiş olanlar,
f) Yurtlarda barınmakta iken süresiz çıkarma cezası alanlar,
g) Bir yüksek öğretim kurumundan mezun olanlar, (yurt için daha önce ön lisans düzeyinde bir yüksek öğretim programını bitirip, lisans düzeyinde yüksek öğretim programına devam edecekler ile Master ve doktora öğrencileri hariç)
h) En az asgari ücret düzeyinde bir işte sürekli çalışanlar.
i) Öğretim kurumlarında ek süre öğrenim görenler, (burs, öğrenim ve katkı kredisi için)
j) Yabancı uyruklular,
k) Açık öğretim fakültesi öğrencileri, öğretim kurumlarından derslere devam etme imkanı sağlandığına dair belge getiremeyen tüm ekstern öğrencileri, (yurt için)
l) Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi öğrencilerinden şehit veya gazi çocuğu, yetiştirme yurdu veya Darüşşafaka Lisesi öğrencileri, anne babası her ikisi ölü olanlar ile yüz yüze öğrenim gören İngilizce bölümü öğrencileri vb. öncelikli öğrenciler dışındakilerin burs, öğrenim ve katkı kredisi başvuruları dikkate alınmayacaktır.
m) İkinci öğretim,Master, doktora öğrencileri, (katkı kredisi için)
n) Vakıf üniversiteleri veya yurtdışında eğitim gören ve denklikleri yapılarak. memleket içerisinde bir üniversitede lisans tamamlamalarına karar verilerek, üniversitelere yerleştirilen ve geçiş yaptıkları öğretim kurumuna ikinci öğretim öğrencileri düzeyinde katkı payı ödeyenler katkı kredisine müracaat edemezler
MÜRACAATTA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
İnteraktif müracaatınızı yaparken her alanı dikkatlice inceleyin, konuyu tam olarak kavradıktan sonra ilgili alanı cevaplayınız.

  • Hatalı, eksik bildirim, gerçeğe aykırı beyan burs, öğrenim ve katkı kredisi almanızı, yurda girmenizi engeller.
  • Kimliğiniz ile ilgili bilgileri, mutlaka nüfus cüzdanınıza bakarak cevaplayınız.
  • Burs,öğrenim ve katkı kredisi almaya hak kazandığınızda, yurda kabulünüzde beyanınızın aynen belgelendirilmesi istenecektir. Bu sebeple, hatalı ve yanlış beyanda bulunmayınız.
  • Beyanınıza Uygun Vereceğiniz Belgelere Ait Belge Formatını Kurumumuzun Internet sayfasından temin edebileceksiniz.
  • Beyanlarınızı belgelemeniz için hazırlanan Belge Formatında yer alan belge niteliğindeki bölümlerden;
  1. Öğrenci durum bölümü (bölüm-1) her öğrenci tarafından doldurularak öğretim kurumuna onaylattırılacaktır.
  2. Sadece yurtta kalmaya hak kazanan öğrenciler Vukuatlı Nüfus Kayıt örneği vereceklerdir.
  3. Söz konusu belge formatının sizinle ilgili olmayan bölümlerini kesmeyiniz, belge formatını bütün olarak veriniz.
  4. Söz konusu Belge Formatı dışında herhangi bir durumunuz var ise ilgili kuruluşlardan temin ederek, Belge Formatına ekleyiniz.
  5. Belge Formatını düzenledikten sonra, eğer bu belgeleri hem yurt, hem kredi için kullanacaksanız fotokopi ile çoğaltınız. Her ikisini de yurda teslim ediniz.
  6. Birden fazla müracaatta bulunmayınız.
  7. Evli iseniz ve eşiniz çalışıyor ise aylık net gelirini tam ve doğru olarak yazınız, eğer eşiniz çalışmıyor ve herhangi bir gelire sahip değil ise Belge Formatının 12 nolu bölümünün 29 uncu kutucuğunu işaretleyerek, ilgili makama onaylatınız.
  8. Burs, öğrenim ve katkı kredisi almaya hak kazanan öğrencilere ait listeler öğretim kurumlarında ilan edilecek olup, ayrıca adrese herhangi bir tebligat yapılmayacaktır. (AÖF öğrencileri hariç)
  9. Müracaatların bitim tarihinden itibaren Burs, Öğrenim, Katkı kredisi ve yurt için, ailenin sos yo ekonomik ve öğrencinin öğretim durumunda meydana gelen değişikliklerin yapılmasını sağlayacak düzeltme süresini takip eden 30 gün içinde meydana gelen değişikliği Kuruma bildirmesi halinde ise değişiklikler değerlendirmede dikkate alınacaktır.

BURS

Burs, memleket içinde yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaçlı öğrencilerin maddi yönden desteklenmesi amacıyla verilen karşılıksız paradır.

ÖĞRENİM KREDİSİ

Öğrenim kredisi, memleket içinde yüksek öğrenim gören öğrencilerin maddi yönden desteklenmesi amacıyla verilen borç paradır. Öğrenim kredisi borcu, öğrenciye normal öğrenim süresince verilen miktarlara Devlet İstatistik Enstitüsü Toptan Eşya Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit edilmektedir..)

KATKI KREDİSİ

Katkı kredisi, yüksek öğretim kurumlarında bir öğrenci için belirlenen cari hizmet maliyeti karşılığı olarak Bakanlar Kurulunca tespit edilen miktarın Devlet katkısı dışında kalan ve borçlanma karşılığı Kurumca öğrenci adına üniversite hesabına ödenen paradır. Katkı kredisi borcu; öğrencinin normal öğrenimi süresince öğrenci adına üniversite hesaplarına ödenen miktarlara Devlet İstatistik Enstitüsü Toptan Eşya Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit edilmektedir.

YURT

Yurt istekleri ancak, öğrencinin ailesinin ikamet ettiği yer, öğrenim göreceği yükseköğretim kurumunun bulunduğu şehrin belediye sınırları dışında ise (şehir içi nakil araçlarından yardımsız faydalanamayan ama, felçli bir veya iki kolu veya bacağı olmayan öğrenciler hariç) yurt başvurusu dikkate alınacaktır.

Kurum yurtlarının bulunduğu il/ilçeler ile aylık ücreti farklı (yüksek) olan yurtları görmek için Tıklayınız.

Yurt ücreti yurtlarda barınma ve diğer hizmetler karşılığında öğrenciden alınan paradır. Farklı (yüksek) yurt ücreti, genel ücrete tabi yurtlarımıza oranla fiziki yapı ve/veya donanımda farklılıklar bulunan yurtlarda barınma ve diğer hizmetler karşılığında alınan paradır.

Depozito, öğrencinin yurt ücretini zamanında yatırmaması veya yurtta yapacağı zarara karşılık tutulan paradır. Öğrencinin yurtla ilişiği kesildiğinde 10 gün içinde yurda başvurması halinde depozitosu iade edilir. 

1 Ocak 2005 tarihinden itibaren genel olarak uygulanan aylık yatak ücreti 45 YTL., aylık ücreti farklı olan yurtlarda ise bu ücretler 57 YTL ile 210 YTL arsında değişkenlik göstermektedir. Genel ücret uygulaması yapılan yurtlarda alınan depozito ücreti 135 YTL Aylık ücreti farklı olan yurtlarda ise 150 YTL. İle 420 YTL arasında değişkenlik göstermektedir. 2005-2006 öğretim yılında bu ücretler yeniden belirlenecektir. Depozito miktarı; genel ücret uygulaması yapılan yurtlarda tespit edilecek yurt yatak ücretinin 3 katından az olmamak üzere 5 katına kadar farklı ücret uygulaması yapılan yurtlarda ise tespit edilecek yurt yatak ücretinin 2 katından az olamamak kaydıyla belirlenecektir.

Yurt müracaat sonuçlarını 5 Eylül 2005 tarihinden itibaren Kurumumuzun Internet sayfasından veya öğrenim görmekte olduğunuz yerdeki bölge veya yurt müdürlüklerinden öğrenebilirsiniz.

YURTLARA KESİN KAYIT HAKKI KAZANAN HER ÖĞRENCİDEN BEYANLARI İLE İLGİLİ ÖZEL BELGELERİN DIŞINDA AŞAĞIDAKİ BELGELER İSTENMEKTEDİR

  1. Öğrenci Durum Belgesi (Belge formatının 1 nolu bölümünü düzenleyeceklerdir)
  2. Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği.
  3. 12 Adet cepheden çekilmiş vesikalık fotoğraf (Kız öğrencilerin güneş gözlüksüz ve düzgün kıyafetli, başı açık, erkek öğrencilerin ise güneş gözlüksüz ve sakalsız fotoğrafları kabul edilecektir.)
  4. Savcılık belgesi veya adli sicil raporu,
  5. İkametgah belgesi,
  6. 18 yaşını doldurmamış olanlar için Veli İzin Belgesi (Belge formatının 13 nolu bölümünü düzenleyeceklerdir.)

YURT BAŞVURULARI DEĞERLENDİRİLMEYECEKLER

  1. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim programları öğrencileri,
  2. Daha önce kurum yurtlarında barınmakta iken yurttan süresiz çıkarma cezası alan öğrenciler.
  3. Öğretim kurumlarından derslere devam etme imkanı sağlandığına dair belge getiremeyen tüm ekstern öğrencileri.

2005-2006 ÖĞRETİM YILINDA BURS, ÖĞRENİM VE KATKI KREDİSİ ALMAK İSTEYEN; HALEN BİR YÜKSEK ÖĞRENİM KURUMUNA DEVAM EDEN ÖNLİSANS, LİSANS, MASTER - DOKTORA ARA SINIF ÖĞRENCİLERİNİN BAŞVURULARI 19 AĞUSTOS 2005 (19 AĞUSTOS 2005 DAHİL) TARİHİNE KADAR UZATILMIŞTIR.

KURUM YURTLARINDA BARINMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU SÜRESİ 7 AĞUSTOS İTİBARİYLE SONA ERMİŞTİR!
MASTER-DOKTORA, ÖNKAYIT, DİKEY GEÇİŞ VE ÖZEL YETENEK SINAVI İLE İLK KEZ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARINA GİRECEK ÖĞRENCİLERİN BAŞVURULARI 26 EYLÜL - 5 EKİM 2005 (5 EKİM 2005 DAHİL) TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAKTIR.
      Yurtlarla İlgili Bilgi Almak İçin
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü Yurt İdare ve İşletme Dairesi Başkanlığı Kıbrıs Cad. No:3 Kurtuluş/ANKARA Tel: 0 (312) 430 17 80 Genel Müdürlük (pbx) Faks: 0 (312) 435 72 84
Kredi İle İlgili Bilgi Almak İçin
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü Kredi Dairesi Başkanlığı  Cemal Gürsel Caddesi No:61 Cebeci/ANKARA
Tel: 0 (312) 363 87 70 Kredi(Pbx) Faks: 0 (312) 363 69 86