Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

2022 DGS KAYIT İŞLEMLERİ

2022 DGS yerleştirme sonuçları açıklanmıştır.

DGS yerleştirme sonuçlarına göre üniversitemizde bir programa kayıt hakkı kazanan ve E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden  08-12 Eylül 2022 saat 23:59'a kadar elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir. Elektronik kayıt yapan adayların intibak ve muafiyet işlemleri yapılacağı için  kayıt için gerekli belgeleri 08 Eylül7 Ekim 2022 tarihleri arasında yerleştikleri Fakülteye / Yüksekokula getirmeleri gerekmektedir.

AKADEMİK BİRİMLERİN İLETİŞİM BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

DGS yerleştirme sonuçlarına göre üniversitemizde bir programa kayıt hakkı kazanan ve herhangi bir nedenle elektronik kayıt yapamayan adaylar ise şahsen kayıt işlemlerini 09 - 14 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirebileceklerdir.

  • Kayıt yaptıran adaylar, katkı payı ve öğretim ücretlerini, herhangi bir Ziraat Bankası ATM'si veya internet şubesi aracılığıyla akademik takvimde belirtilen ders seçme haftasında TC Kimlik No ile ödeyebilecektir. Normal öğretim süresini okuyan örgün öğretim öğrencileri farklı bir üniversitede/programda kayıtlı değiller ise  katkı payı ödemeyeceklerdir.

GEREKLİ BELGELER

1. 2022 DGS Yerleştirme Sonuç Belgesi (internet çıktısı). 

​2.  Önlisans diplomasının fotokopisi ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

3. Öğrencilerin önlisans programında görmüş oldukları derslere ait onaylı transkript ve bu derslere ait ders içeriklerini gösterir belge.

4. Lise diplomasının fotokobisi veya yeni tarihli lise mezun belgesi.

5. 6 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf.

6. Kimlik fotokopisi.

7. Elektronik kayıt yapanlar için kayıt olduklarını gösterir barkodlu çıktı. (Herhangi bir nedenle elektronik kayıt yapamayan adaylar barkodlu çıktı getirmeyeceklerdir.)