DGS İLE YERLESEN ÖĞRENCİLERİN KAYIT İŞLEMLERİ

*

Dikey Geçiş Sınavı(DGS) yerleştirme sonuçlarına göre üniversitemizde bir programa kayıt hakkı kazanan ve E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden;

2 EKİM-7 EKİM 23:59'a kadar elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.

Tüm kayıt yapan adayların intibak ve muafiyet işlemleri yapılacağı için gerekli belgeleri, en kısa sürede yerleştikleri Fakülteye / Yüksekokula bizzat veya posta/kargo yolu ile ulaştırmaları gerekmektedir. (Posta/Kargoda yasanan gecikmelerden üniversitemiz sorumlu değildir)

AKADEMİK BİRİMLERİN İLETİŞİM BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

• Kayıt yaptıran adaylar, farklı bir yükseköğretim programına da halihazırda kayıtlı iseler katkı payı ve öğretim ücretlerini, herhangi bir Ziraat Bankası ATM'si veya internet şubesi aracılığıyla TC Kimlik No ile ödeyebilecektir. Bu durumda olmayan öğrenciler herhangi bir ödeme yapmayacaklardır.
  • Yerleştiğiniz programda; kaçıncı sınıftan başlayacağınız bilgisi muafiyet talebinize ilişkin başvuru evraklarınızın incelenmesi neticesinde muaf olduğunuz ders/derslerin toplam AKTS değerine göre belirlenmektedir. Üniversitemizde yürürlükte olan ilgili yönetmelik gereği önceki öğrenimde şartlı geçilen derslerden muaf olunamamaktadır.

DGS yerleştirme sonuçlarına göre üniversitemizde bir programa kayıt hakkı kazanan ve herhangi bir nedenle elektronik kayıt yapamayan adaylar ise şahsen kayıt işlemlerini 2 EKİM-9 EKİM 2024 tarihleri arasında, gerekli belgelerle birlikte yerleştikleri fakülte/yüksekokula bizzat giderek,  mesai saatlerinde(08:00-17:00) kayıtlanmalarını gerçekleştirebileceklerdir. Kayıt tarihlerinin ihlal edilmesi durumunda kayıt hakkı kaybedilmektedir.

GEREKLİ BELGELER

1. 2024 DGS Yerleştirme Sonuç Belgesi (internet çıktısı).

​2.  Önlisans diplomasının fotokopisi ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi.(E-devlet mezuniyet belgesi de kabul edilir.)

3. Öğrencilerin önlisans programında görmüş oldukları derslere ait onaylı transkript ve bu derslere ait ders içeriklerini gösterir belge.

4. Lise diplomasının fotokopisi

5. 3 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf.

6. Kimlik fotokopisi.

7. Elektronik kayıt yapanlar için kayıt olduklarını gösterir barkodlu çıktı. (Herhangi bir nedenle elektronik kayıt yapamayan adaylar barkodlu çıktı getirmeyeceklerdir.)

ÜNİVERSİTEMİZ 2024 DGS KONTENJANLARI TABAN PUANLAR VE  DOLULUK ORANLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ