2022-2023 Yaz Okulu Hk.

2022-2023 Yaz okulu uygulaması, 8 fakülte/meslek yüksekokulu’nun Üniversitemiz Yaz Okulu Yönetmeliği’ndeki esaslara göre ve yüzyüze yapılacaktır.

Yönetmelik için tıklayınız.

Ç.O.M.Ü ÖĞRENCİLERİNİN FARKLI BİRİMDEN VEYA FARKLI ÜNİVERSİTEDEN DERS ALABİLMELERİ ;

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı Yaz okulunda öğrencilerin kayıtlı  olduğu birimin izniyle içerik ve kredilerinin aynı veya daha fazla olması kaydıyla  yaz okulu öğrenimi veren diğer Üniversitelerden veya üniversitemizdeki yaz okulu açılan fakültelerden ders alabilirler.

FARKLI ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN ÇOMÜ ‘DEN DERS ALABİLMELERİ ;

Yurt içi üniversitelerde öğrenim gören tüm öğrenciler talep ettikleri derslerin ÇOMÜ’de açılması ve kayıtlı olduğu üniversitenin/bölümün olur vermesi kaydıyla üniversitemizden ders alabilmeleri mümkündür.

[Farklı yurtiçi üniversite öğrencisi olup, üniversitemizden yaz okulu dersi almak isteyen öğrenciler, yaz okulu açılan ve ders almak istedikleri akademik birime, almak istedikleri dersi belirten bir dilekçe ile  başvuru yapmalıdırlar. (Online başvuru alınmamaktadır)]

Tüm öğrenciler için yaz okulu ders seçimleri UBYS üzerinden yapılacaktır.

YAZ OKULU TAKVİMİ

03-05 Temmuz 2023

Geçici Kayıtlar

06-07 Temmuz 2023

Kesin Kayıtlar

10 Temmuz 2023

Derslerin Başlaması

25 Ağustos 2023

Derslerin Sonu

28 Ağustos 2023- 1 Eylül 2023

Yaz Okulu Sonu Sınavları

8 Eylül 2023

Yaz Okulu Notlarının İnternet Üzerinden Girilmesi İçin Son Tarih

Adım Adım Yaz Okulu Ders Seçme İşlemleri

1) Yaz okulunda öğrenim görmek isteyen öğrenciler, https://ubys.comu.edu.tr/ adresine giriş yaparak Menü > Öğrenci Sistemi > Öğrenci Bilgi Ekranı > Ders Seçimi - Kayıt Yenileme bağlantısından ders seçme ekranına ulaşabilirler. Ekrandaki sekmelerde yaz okulunda açılan derslerin listesi gelecektir. Seçilmesi istenen dersler, seçilip ön kayıt yapılacaktır.

2) Öğrenciler, ders seçimi yaptıkça ödenmesi gereken ücret miktarı toplamı artacaktır.

Dikkat:

2013 ve öncesi kayıtlı öğrenciler için; bir öğrenci on (10) krediyi aşmamak üzere en fazla üç (3) ders alabilir. ÇOMÜ  2014 ve sonrası kayıtlı öğrenciler için; bir öğrenci 18 AKTS'yi aşmamak üzere en fazla üç (3) ders alabilir.

3) Öğrenciler, öğrenim gördükleri program dışından ders seçebilirler. Ancak sorumlu oldukları dersler ile yaz okulunda alacakları derslerin kredi, AKTS ve ders içeriği uygun olmasına dikkat etmelidirler.

4) Öğrenciler, ön kayıt işlemini tamamlar.

5) Oluşan yaz okulu ücreti, herhangi bir Ziraat Bankası ATM'si veya internet şubesi aracılığıyla TC Kimlik No ile kurumsal tahsilat işlemlerinden ödenecektir.

6) Yaz okulu ödemesi yapıldıktan sonra otomatik olarak öğrenci bilgi sistemine yansıyacaktır. Öğrenci yeniden https://ubys.comu.edu.tr/ adresine giriş yaparak Menü > Öğrenci Sistemi > Öğrenci Bilgi Ekranı > Ders Seçimi - Kayıt Yenileme bağlantısından ders seçimi ekranına girip kesin kaydını tamamlayabilecektir.

2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU AÇILACAK BİRİMLER

[Bu birimler dışındaki okullarda yaz okulu uygulaması yapılmayacaktır]

FAKÜLTELER

EĞİTİM FAKÜLTESİ

FEN FAKÜLTESİ

İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

İLAHİYAT FAKÜLTESİ

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

ÇANAKKALE SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

Açılacaktır

*** Yaz okulu açılacak ders bilgilerini ilgili birimin öğrenci işleri birimlerinden öğrenebilirsiniz.

Tüm soru ve sorunlarınız için destek.comu.edu.tr üzerinden ulaşabilirsiniz.

Birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız