2021 SAĞLIK LİSANS TAMAMLAMA KAYIT İŞLEMLERİ

**

2021 Sağlık Lisans Tamamlama yerleştirme sonuçları açıklanmıştır.

Yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların elektronik kayıt işlemleri ,23-28 Eylül 2021 (23:59) tarihleri arasında, yüzyüze kayıt işlemleri ise 23 Eylül-1 Ekim 2021(17:00) tarihleri arasında yapılacaktır. Bu süreler içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.

Yerleşen adaylardan önlisans öğrenimlerini yurtdışında tamamlayanların kayıt işlemleri ilgili üniversiteler tarafından alınacak olup, elektronik kayıt yapmayacaklardır.

Elektronik Kayıt yapan adaylar, 1 Ekim 2021 mesai bitimine kadar aşağıdaki evrakları yerleştikleri akademik birime teslim etmelidir.

KAYITTA İSTENECEK BELGELER

1. Önlisans diplomasının aslı
  2. Adayın mezun olduğu Yükseköğretim Kurumundan almış olduğu transkript (Onaylı)
  3. Adayın mezun olduğu Yükseköğretim Kurumundan almış olduğu ders içeriklerini gösterir belge.
  • Belirtilen tarihler içerisinde kayıt yaptırmayan öğrenciler kayıt haklarından vazgeçmiş sayılırlar.
  • Gerçeğe aykırı belge verenler veya beyanda bulunanların kayıtları iptal edilerek haklarında yasal işlem yapılacaktır.
  • Yerleştirme işlemleri adayların beyanı üzerinden yapıldığından, kayıt sırasında adayların mezuniyet tarihi, diploma ve mezuniyet not ortalamalarının yerleştikleri üniversite tarafından kontrol edilerek kayıtlarının yapılmasına, kendi avantaj sağlamak suretiyle yanlış beyan veren adayların yerleştirmeden doğan haklarını kaybedeceklerinin bildirilmesine Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Yürütme Kurulu'nun 06/07/2017 tarihli toplantısında uygun bulunmuştur.

• Sağlık önlisans mezunlarının Sağlık lisans tamamlamalarına ilişkin usul ve esaslar için tıklayınız...
  • 2021 Sağlık Lisans Tamamlama Üniversite Bazlı Puanlara ulaşmak için tıklayınız