2021-2022 Yaz Okulu Hk.

***

[ YAZ OKULU DERS SEÇİMİ VE ÖDEME İŞLEMLERİ 19.07.2022 17:00 A KADAR YAPILABİLECEKTİR ]

2021-2022 Yaz okulu uygulaması, 6 fakültede Üniversitemiz Yaz Okulu Yönetmeliği’ndeki esaslara göre yapılacaktır.

Yönetmelik için tıklayınız.

Ç.O.M.Ü ÖĞRENCİLERİNİN FARKLI BİRİMDEN VEYA FARKLI ÜNİVERSİTEDEN DERS ALABİLMELERİ ;

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı Yaz okulunda öğrencilerin kayıtlı  olduğu birimin izniyle içerik ve kredilerinin aynı veya daha fazla olması kaydıyla  yaz okulu öğrenimi veren diğer Üniversitelerden veya üniversitemizdeki yaz okulu açılan fakültelerden ders alabilirler.

FARKLI ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN Ç.O.M.Ü ‘DEN DERS ALABİLMELERİ ;

Yurt içi üniversitelerde öğrenim gören tüm öğrenciler talep ettikleri derslerin Ç.O.M.Ü’de açılması ve kayıtlı olduğu üniversitenin/bölümün olur vermesi kaydıyla üniversitemizden ders alabilmeleri mümkündür.

Tüm öğrenciler için yaz okulu ders seçimleri UBYS üzerinden yapılacaktır.

YAZ OKULU TAKVİMİ

04-06 Temmuz 2022

Geçici Kayıtlar

07-08 Temmuz 2022

Kesin Kayıtlar

18 Temmuz 2022

Derslerin Başlaması

02 Eylül 2022

Derslerin Sonu

05-09  Eylül 2022

Yaz Okulu Sonu Sınavları

16 Eylül 2022

Yaz Okulu Notlarının İnternet Üzerinden Girilmesi İçin Son Tarih

Adım Adım Yaz Okulu Ders Seçme İşlemleri

1) Yaz okulunda öğrenim görmek isteyen öğrenciler, https://ubys.comu.edu.tr/ adresine giriş yaparak Menü > Öğrenci Sistemi > Öğrenci Bilgi Ekranı > Ders Seçimi - Kayıt Yenileme bağlantısından ders seçme ekranına ulaşabilirler. Ekrandaki sekmelerde yaz okulunda açılan derslerin listesi gelecektir. Seçilmesi istenen dersler, seçilip ön kayıt yapılacaktır.

2) Öğrenciler, ders seçimi yaptıkça ödenmesi gereken ücret miktarı toplamı artacaktır.

Dikkat:

2013 ve öncesi kayıtlı öğrenciler için; bir öğrenci on (10) krediyi aşmamak üzere en fazla üç (3) ders alabilir. ÇOMÜ  2014 ve sonrası kayıtlı öğrenciler için; bir öğrenci 18 AKTS'yi aşmamak üzere en fazla üç (3) ders alabilir.

3) Öğrenciler, öğrenim gördükleri program dışından ders seçebilirler. Ancak sorumlu oldukları dersler ile yaz okulunda alacakları derslerin kredi, AKTS ve ders içeriği uygun olmasına dikkat etmelidirler.

4) Öğrenciler, ön kayıt işlemini tamamlar.

5) Oluşan yaz okulu ücreti, herhangi bir Ziraat Bankası ATM'si veya internet şubesi aracılığıyla TC Kimlik No ile kurumsal tahsilat işlemlerinden ödenecektir.

6) Yaz okulu ödemesi yapıldıktan sonra otomatik olarak öğrenci bilgi sistemine yansıyacaktır. Öğrenci yeniden https://ubys.comu.edu.tr/ adresine giriş yaparak Menü > Öğrenci Sistemi > Öğrenci Bilgi Ekranı > Ders Seçimi - Kayıt Yenileme bağlantısından ders seçimi ekranına girip kesin kaydını tamamlayabilecektir.

2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU AÇILACAK BİRİMLER

FAKÜLTELER

EĞİTİM FAKÜLTESİ

FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ

İLAHİYAT FAKÜLTESİ

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Açılacaktır

** Meslek Yüksekokullarında Yaz Okulu açılmayacaktır.

*** Yaz okulu açılacak ders bilgilerini ilgili fakültenin öğrenci işleri birimlerinden öğrenebilirsiniz.

Tüm soru ve sorunlarınız için destek.comu.edu.tr üzerinden ulaşabilirsiniz.

Birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız.