İlk Kayıt İşlemleri (E-Kayıt)

2020-ÖSYS İLE ÜNİVERSİTEMİZE YERLEŞEN ADAYLARIN KAYIT İŞLEMLERİ

ELEKTRONİK KAYIT

Elektronik kayıt 29 Ağustos- 2 Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Üniversitemize yerleşen adaylar, https://www.turkiye.gov.tr/ web adresinde “e-Hizmetler”  bölümü altında yer alan “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı” başlığı altında “Üniversite E-Kayıt” seçeneğinden e-devlet şifresiyle kimlik doğrulaması yaptıktan sonra kayıt işlemlerini yapabileceklerdir. Elektronik kaydını tamamlayan öğrenciler, kayıt olduklarını gösterir barkodlu çıktıyı alacaklardır. (E-Devlet şifresi almamış olan adaylar şifrelerini nüfus cüzdanlarının aslı ile birlikte bizzat PTT şubelerinden temin edebileceklerdir).

E-Devlet üzerinden yapılan kayıt kesin kayıt olup, ayrıca manuel (şahsen) kayıt için akademik birimlere gidilmesi gerekmemektedir. Sadece herhangi bir nedenle elektronik kayıt yapamayan öğrenciler 31 Ağustos - 05 Eylül 2020 tarihleri arasında yerleştikleri akademik birimin öğrenci işleri bürosunda kayıtlarını yapabileceklerdir.

Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan ve ön koşullu programlara yerleşen adaylar Elektronik Kayıt yapamayacaklardır. Elektronik kayıt yapılamayacak programlar aşağıda belirtilmiştir.

Elektronik Kayıt Yapılamayacak Programlar

• Spor Bilimleri Fakültesi
  • Antrenörlük Eğitimi (N.Ö.)
  • Çalgı Eğitimi (N.Ö.)
  • Antrenörlük Eğitimi (İ.Ö.)
  • Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği (N.Ö.)
  • Rekreasyon (N.Ö.)
  • Spor Yöneticiliği (N.Ö.)
  • Spor Yöneticiliği (İ.Ö.)
  • Eğitim Fakültesi
  • Müzik Öğretmenliği (N.Ö.)
  • Müzik Öğretmenliği (KKTC Uyruklu) (N.Ö)
  • Resim-İş Öğretmenliği (N.Ö.)
  • Güzel Sanatlar Fakültesi
  • Geleneksel Türk Sanatları (N.Ö.)
  • Geleneksel Türk Sanatları (KKTC Uyruklu) (N.Ö)
  • Grafik Tasarımı (N.Ö.)
  • Resim (N.Ö.)
  • Oyunculuk (N.Ö.)
  • Seramik ve Cam (N.Ö.)
  • Tekstil ve Moda Tasarımı (N.Ö.)
  • Çanakkale Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
  • Anestezi (N.Ö.)
  • Elektronörofizyoloji (N.Ö.)
  • İlk ve Acil Yardım (N.Ö.)
  • Tıbbi Görüntüleme Teknikleri (N.Ö.)
  • Tıbbi Laboratuvar Teknikleri (N.Ö.)
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi
  • Acil Yardım ve Afet Yönetimi (N.Ö.)
  • Ebelik (N.Ö.)
  • Hemşirelik (N.Ö.)
  • Tıp Fakültesi
  • Diş Hekimliği Fakültesi

Spor Bilimleri Fakültesi’nin tüm programlarına; Eğitim Fakültesi’nin Müzik Öğretmenliği, Resim-İş Öğretmenliği Programlarına; Güzel Sanatlar Fakültesi’nin tüm programlarına özel yetenek sınavı ile öğrenci alınmaktadır. Bu programlarının başvuru koşulları, yetenek sınavı ve kesin kayıt tarihleri ilgili birimin web sayfasında ve üniversitemizin https://www.comu.edu.tr/ internet adresinden ilan edilecektir.

ÖNEMLİ HATIRLATMA : Elektronik Kayıtta; ÖSYM’den öğrencinin yerleşme bilgileri, Milli Eğitim Bakanlığı sisteminden  lise mezun bilgisi, Askeralma Dairesi Başkanlığı sisteminden askerlik durum bilgisi, YÖKSİS öğrenci verisi üzerinden başka denk bir programa kayıtlı olup olmadığı bilgisi sorgulanacak olup; bu kontrollerden  herhangi birine takılan öğrenciler, elektronik kayıt yapamayacaklardır.

ÖNEMLİ HATIRLATMA : "Elektronik Kayıt" yapamayan adaylar, 31 Ağustos - 5 Eylül 2020  tarihleri arasında kayıt için gerekli tüm belgeler ile birlikte yerleştikleri Fakülteye / Yüksekokula / Meslek Yüksekokuluna bizzat başvurmalıdırlar. Belirtilen tarihler arasında, adayın bizzat kendisi veya noterden vekaletname vereceği kişi de adayın yerine kayıt yaptırabilir.