Yabancı Uyruklu Öğrenci Online Başvuru Sistemi

ONLİNE BAŞVURU ESNASINDA DİKKAT ETMENİZ GEREKEN HUSUSLAR

-Değerli öğrenciler;  başvuru yapmadan aşağıdaki bilgileri dikkatle okumanızı tavsiye ediyoruz!

-Başvurular sadece elektronik ortamda (online olarak) yapılmaktadır.

-Başvurular elektronik ortamda bireysel yapılacaktır.

-Herhangi bir aracı kurum, kuruluş veya kişi ile başvuru yapılmamaktadır.

-Tercih sırası gözeterek 10(On) adet tercih yapma hakkınız vardır.

-Başvuru sürecinde kurumumuza başvuru formu dahil herhangi bir evrak göndermenize gerek yoktur.

-Online başvuru sırasında sisteme girilen bilgiler doğru ve eksiksiz olmalıdır. Sorumluluk başvuru yapan adaya aittir. Aksi taktirde aday hak iddia edemez.

-Aday aynı anda hem YÖS hem de lise başarı notu(Diploma Notu) ile başvuru yapamaz.

-Her adayın bir başvuru yapma hakkı vardır.

-Değerlendirme sırasında YÖS puanı önceliklidir.

-Lise diploma notu 100 lük sistemde girilmeldir. Ülkelerinin not dönüşüm tablosu gerekmektedir.

-Sisteme online yüklenecek olan evraklar Türkçe dışındaki bir dilde düzenlenmişse evrakların noter onaylı Türkçe tercümesi gerekmektedir.

-
Üniversitemizce yapılan Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavına (ÇOMÜYÖS) girmiş olan adaylardan Üniversitemiz Bölüm/Programlarına başvuruda bulundukları takdirde başvuru ücreti alınmayacaktır. ÇOMÜ YÖS sınavına girenlerin başvuru ücretini yatırdığına dair banka dekontunu sisteme yüklemesine gerek yoktur. Diğer üniversitelerin YÖS sınavına girenler 150 TL başvuru ücretini yatırdığına dair banka dekontunu sisteme yüklemek zorundadırlar.

-Sisteme girdiğiniz bilgilerin doğru ve eksiksiz olduğundan emin olunuz aksi takdirde girdiğiniz bilgilerde herhangi bir düzeltme yapılmayacaktır. Bu açıdan başvuru formunu dikkatli bir şekilde doldurmanız son derece önemlidir.

- Başvurular 15 Haziran 09:00 – 22 Haziran 17:00 arasında yapılacaktır. Bu tarihlerin dışında başvuru yapılması mümkün değildir.