Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

2020 - Mühendislik Tamamlama Programlarına Kayıt İşlemleri

.

Teknik Öğretmenler için Mühendislik Tamamlama Programlarına (2020-Mühendislik Tamamlama) yerleştirme işlemleri  ÖSYM tarafından tamamlanmıştır.

2020-Mühendislik Tamamlama sonuçlarına göre üniversitemizde bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ekim 2020 tarihleri arasında yerleştikleri fakülteye gerekli belgelerle birlikte bizzat başvurarak yapılacaktır.

 

  • Kayıt yaptıran adaylar, katkı payı ve öğretim ücretlerini, herhangi bir Ziraat Bankası ATM'si veya internet şubesi aracılığıyla TC Kimlik No ile ödeyebilecektir. Normal öğretim süresini okuyan örgün öğretim öğrencileri katkı payı yatırmayacaklardır.
  • Kayıt yaptıran adaylar, cep telefonlarına Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi (UBYS) giriş parolası geldikten sonra, Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi (https://ubys.comu.edu.tr/) üzerinden ders seçim ve kayıt yenileme işlemlerini yapabileceklerdir.

 

GEREKLİ BELGELER

1. Yerleştirme Sonuç Belgesi (internet çıktısı). 

​2.  Lise Diplomasının aslı.

3. Lisans Diplomasının aslı ya da yeni tarihli Geçici Mezuniyet Belgesi.

4. Öğrencilerin Lisans programında görmüş oldukları derslere ait onaylı transkript ve bu derslere ait onaylı ders içerikleri.

5. Kimlik fotokopisi.

6. 6 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf.