2019 Dikey Geçiş Sınavı(DGS) Kayıt İşlemleri

****

2019 DGS  ile Üniversitemize Yerleşen Adayların Kayıt İşlemleri

2019 DGS  ile Üniversitemize yerleşen adayların kayıtları 09 EYLÜL - 13 EYLÜL 2019 tarihleri arasında ilgili Fakültenin/Yüksekokulun öğrenci işleri bürolarında yapılacaktır.

E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit_adresi üzerinden 09-11 Eylül 2019 saat 23:59'a kadar elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.

Elektronik kayıt yapan adaylar evrakları hazırlayıp ilgili fakülte/yüksekokulun öğrenci işleri bürosuna teslim edebilirler.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1- 2019 DGS Yerleştirme Sonuç Belgesi (internet çıktısı)

2- Önlisans Diplomasının aslı ya da yeni tarihli Geçici Mezuniyet Belgesi

3- Lise Diplomasının aslı

4- Kimlik fotokopisi

5- 1997 ve öncesi doğan erkek adayların Üniversiteye kaydında sakınca bulunmadığına dair yazı (askerlik şubelerinden alınacak).

6- 12 Adet 4,5 cm x 6 cm ebadında fotoğraf.

7- Öğrencilerin önlisans programında görmüş oldukları derslere ait onaylı transkript ve bu derslere ait onaylı ders içerikleri.

8- Sağlık Bilimleri Fakültesi'ne kayıt yaptıracak öğrenciler ile Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nun Balıkçılık Teknolojisi Programına ve Spor Bilimleri Fakültesi'nin Spor Yöneticiliği Bölümlerine kayıt yaptıracak öğrencilerin bu bölümlerdeki derslere devam etmesine engel olacak bir durumu olmadığına dair Sağlık Kurulu Raporu (Tam teşekküllü Devlet Hastaneleri ile Tıp Fakültesi Hastanelerinden alınacak).

9- Elektronik kayıt yapan adaylar için barkodlu çıktı

(Öğrenim ücretleri  09 Eylül-13 Eylül 2019 tarihleri arasında TC Kimlik numarası ile Ziraat Bankası ATM, Ziraat Bankası İnternet Şubesi veya Ziraat Bankası Mobil Bankacılık seçeneklerinden herhangi birisi aracılığıyla yatırılabilecektir. Öğrenim ücretini belirtilen tarihler arasında yatırmayan öğrenciler 2019-2020 Güz Yarıyılında öğrencilik haklarından yararlanamayacaklardır.

Öğrenim Ücretleri için tıklayınız...

Kayıt için yukarıda belirtilen belgeleri hazırlayarak kazandığınız Fakültenin/Yüksekokulun Öğrenci İşleri Bürosuna 09-13 Eylül 2019 tarihleri arasında eksiksiz olarak teslim ediniz.

Belgeleriniz birim yetkililerince kontrol edilip onaylanarak işlem tamamlanır. Onay verilmeyen kayıtlar geçersizdir. Belirtilen tarihler arasında mesai saatleri içinde kayıt için gerekli belgeleri ilgili birime teslim etmeyen öğrencilerin kayıt işlemleri tamamlanmamış olduğundan geçersiz sayılacaktır.

ÖNEMLİ NOT :

Ders muafiyet ve intibak işlemleri Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Önlisans ve Lisans Muafiyet ve İntibak İşlemleri yönergesindeki esaslar çerçevesinde yapılır.

İlgili yönergeye ulaşmak için tıklayınız.