2019-2020 Güz Dönemi Kayıt Yenileme İşlemleri

Kayıt Yenileme Takvimi   Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi
Katkı Payı / Öğretim Ücreti Ödemeleri 09.09.2019   13.09.2019 23:59
Ders Kayıtları 09.09.2019   15.09.2019 23:59
Ders Ekleme-Bırakma, Geç Kayıtlar ve Danışman Onayları 16.09.2019   20.09.2019 23:59

2019-2020 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kayıt Yenileme İşlemleri (Turizm Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksekokulu hariç) tüm enstitü, fakülte ve yüksekokullar için 09-13 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacaktır.

• Katkı Payı ve Öğretim Ücretleri, yukarıda belirtilen tarihler arasında herhangi bir Ziraat Bankası ATM'si,internet şubesi veya Ziraat Bankası Mobil Uygulaması aracılığıyla TC Kimlik No ile yatırılacaktır. Normal öğretim süresini okuyan örgün öğretim öğrencileri katkı payı yatırmayacaklardır. Bu öğrencilerin banka işlemleri bulunmadığından belirtilen tarihler arasında Kampüs Bilgi Sistemi (https://ubys.comu.edu.tr/) üzerinden kayıt yenileme işlemlerini yapacaklardır.
  • 2019-2020 Öğretim Yılı Katkı Payı ve Öğrenim Ücretleri için tıklayınız.

ÖNEMLİ HATIRLATMA
07.07.2018  tarih ve 30471 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 2018/12007 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’nın 10. Maddesinin 3. Fıkrası'na göre; "Öğrencinin kayıtlı olduğu sadece bir programın öğrenci katkı payı, Devletçe karşılanır. Birinci öğretim veya açık öğretim kapsamında bir programa kayıtlı iken aynı kapsamda ikinci bir yükseköğretim programına (çift ana dal programları hariç olmak üzere) kayıt yaptırılması halinde ikinci yükseköğretim programına ait öğrenci katkı payları, öğrencilerin kendileri tarafından karşılanır.

2018/12007 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’nın 10. Maddesinin 3. Fıkrası'nı görmek için tıklayınız...

2015-2016 Öğretim Yılı ve sonrasında kaydolan Yabancı Uyruklu Öğrencilerimiz 2018/12007 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı'nın 3.Maddesi uyarınca aşağıdaki miktarların 3 katını yatıracaklardır.

• Not: Başarısızlık nedeniyle veya not yükseltmek amacıyla tekrara alınacak derslerin kodlarını transkriptlerinizden kontrol ediniz. (Başarısızlık nedeniyle veya not yükseltmek amacıyla tekrara alınacak derslerin eski kodlarıyla aynı koda sahip olmaları gerekmektedir.) Katkı Payını veya Öğretim Ücretini yatıran öğrenciler https://ubys.comu.edu.tr/ adresine giriş yaparak Menü > Öğrenci Sistemi > Öğrenci Bilgi Ekranı > Ders Seçimi - Kayıt Yenileme bağlantısından ders seçme ekranına ulaşabilirler. Ekrana bu dönem almanız gereken derslerin listesi gelecektir. Ekranda zorunlu dersler ve seçmeli dersler ayrı sekmelerde yer almaktadır. Almanız gereken dersleri seçip "Danışman Onayına Gönder" butonuna basarak kayıt yenileme işlemini tamamlamanız gerekmektedir.
  • Önceki yıllarda yapılan uygulamanın aksine yeni kayıtlı 1. sınıf öğrencileri de ders seçimini kendileri yapıp danışmanlarına göndereceklerdir.

"HAZIRLIK"  Sınıfı öğrencilerinin "ders seçme" işlemi bulunmamaktadır. Bu öğrencilerin ders atama işlemi zorunlu arapça hazırlık sınıfı için İlahiyat Fakültesi, diğer sınıflar için Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılacaktır.

LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ ÖĞRENİM GÖRDÜKLERİ ENSTİTÜNÜN WEB SAYFASINDAN BİLGİ ALABİLİRLER

BİLGİ ALMAK İÇİN SEÇEBİLİRSİNİZ.

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ