Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

2018 ÖSYS Ek Yerleştirme ile Üniversitemize Yerleşen Adayların Kayıt İşlemleri

.

2018 ÖSYS Ek Yerleştirme ile Üniversitemize yerleşen adayların kayıt işlemleri 01-05 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıtlar, yerleştiğiniz Fakülte / Yüksekokul / Meslek Yüksekokulunda şahsen yapılacaktır. 

 

ÖĞRENİM ÜCRETLERİNİN ÖDENMESİ

  • Birinci öğretim öğrencileri, katkı payı (Harç Ücreti) yatırmayacaklardır. İkinci öğretim ve uzaktan eğitim programlarına yerleşen adaylardan 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında öğrenim görmek isteyenler öğrenim ücretlerini 01 – 05 Ekim 2018 tarihleri arasında TC Kimlik numarası ile aşağıda belirtilen Ziraat Bankası hesap numaralarına yatırılabilecektir. Öğrenim ücretini belirtilen tarihler arasında yatırmayan öğrenciler 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında öğrencilik haklarından yararlanamayacaklardır.

Harç Ücretleri için tıklayınız...

 

2018 ÖSYS EK YERLEŞTİRME İLE ÜNİVERSİTEMİZE KAYIT YAPTIRACAK ADAYLAR İÇİN GEREKLİ BELGE ve KOŞULLAR

1. Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi.

2. 2018 ÖSYS Ek Yerleştirme Sonuç Belgesi (internet çıktısı).

3. Aday ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

4. 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf.

5. Kimlik fotokopisi. 

6. Elektronik kayıt yapanlar için kayıt olduklarını gösterir barkodlu çıktı. (Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan ve ön koşullu programlara yerleşen adaylar ile herhangi bir nedenle elektronik kayıt yapamayan adaylar barkodlu çıktı getirmeyeceklerdir.)

7. Tıp Fakültesi; Diş Hekimliği Fakültesi; Çanakkale Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Anestezi, Elektronörofizyoloji, İlk ve Acil Yardım, Perfüzyon Teknikleri, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programları; Çanakkale Sağlık Yüksekokulu’nun Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Ebelik, Hemşirelik Programları ön koşullu program olduğundan, “Bu programlarda öğrenim görmelerine engel olmadığına dair” Sağlık Kurulu Raporu alınması zorunludur. (Tam Teşekküllü Devlet Hastaneleri ile Tıp Fakültesi Hastanelerinden alınacaktır).

8. Çanakkale Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun İlk ve Acil Yardım Programı için Bkz. 233 koşulundaki şartları sağlamayan öğrencilerin  kayıtları kesinlikle yapılmayacaktır).

(Bk.233. Bu programa alınacak öğrencilerin, devlet hastanelerinden veya üniversite hastanelerinden, sürücü belgesi almaya engel olmayan bir beden yapısı ve ruh sağlığına sahip olduklarını belgeleyen rapor almaları (Öğrencinin boy ve kilosunun sağlık kurulu raporunda belirtilmesi gerekmektedir.), program gereği 2. sınıfta araç kullanmalarının zorunlu olması nedeniyle kayıt tarihinde 30 Eylül 2018 tarihi itibariyle 17 yaşını tamamlamış olmaları; erkek öğrencilerde 1.65 m’den, kız öğrencilerde 1.60 m’den kısa olmamak, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 fazla veya 15 noksan kilo ağırlığında olmak; kurtarma ve taşıma işlerinde iki kişilik bir ekipte çalışırken sedyedeki bir hastayı ekip arkadaşı ile birlikte taşıyabilecek beden ve fizik yeterliliğine sahip olmaları gerekmektedir.) Üniversitemiz 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takvimine http://ogrenciisleri.comu.edu.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.