100/2000 YÖK Doktora Bursu Pandemi Dönemi Özel Çağrısı Başvurusu Uzatıldı

Değerli Akademi Mensubumuz,

Bilindiği üzere, Başkanlığımız tarafından ülkemizin öncelik duyulan alanlarında doktoralı insan kaynağı yetiştirme stratejisine büyük önem verilmektedir. Bu kapsamda başlatılmış olan YÖK 100/2000 Doktora Burs Projesi ile hem bu stratejik amaca hizmet edilmekte hem de Ülkemizdeki doktora mezun sayısını üst seviyelere çıkarmak için gayretli bir şekilde çalışmalara devam edilmektedir.

Son aylarda, tüm Dünyayı tehdit eden Yeni Covid-19 Pandemisinin yarattığı olumsuz koşullar dikkate alınarak, Pandemi odaklı 22 alan belirlenmiş ve bu döneme özel “100/2000 YÖK Doktora Bursu Pandemi Dönemi Özel Çağrısı”na çıkılmıştır.

Bu burs programı kapsamında Üniversitemiz doktora programı aktif olan anabilim dallarından en fazla bir adet başvuru kabul edilecektir.

Bu başvuruların değerlendirme aşamasında, 100/2000 YÖK Bursu programından daha önce yararlanmamış olan anabilim dallarına öncelik verilecektir.

Başvuru yapmak isteyen anabilim dallarının ekte yer alan Başvuru Formunun doldurularak 02 Temmuz 2020 Perşembe günü mesai bitimine kadar anabilim dalı kurul kararı ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na ön başvurularını UBYS üzerinden göndermeleri gerekmektedir.

Konu ile ilgili, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı YÖK Bursluları Takip Şubesinden Cumali Özler (Dahili 2795) ve Gül Dilek Dardeniz (Dahili 1180) görevlendirilmiştir. Programla ilgili detaylı bilgi ve başvuru belgelerine ulaşmak için tıklayınız.

Başvuru Formu.docx